3 Ιουνίου 2022

Καθαρισμός προσώπου

Είναι συχνό το φαινόμενο να επικρατεί μία σύγχυση στη σωστή επιλογή των προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης προσώπου τόσο ανάμεσα στο υγρό σαπούνι καθαρισμού και το γαλάκτωμα καθαρισμού όσο και στη σωστή χρήση της τονωτικής λοσιόν, τη στιγμή που το ντεμακιγιάζ πέρα από τη καθημερινή φροντίδα καθαρισμού τείνει να αποτελεί πλέον και βασική ανάγκη.

Απλουστεύοντας τα πράγματα και κάνοντας τη ζωή μας εύκολη τόσο ένα γαλάκτωμα καθαρισμού όσο και ένα υγρό σαπούνι για βαθύ καθαρισμό είναι επί της ουσίας προϊόντα  για ντεμακιγιάζ, με το υγρό σαπούνι να είναι η κατάλληλη επιλογή για μία λιπαρή επιδερμίδα ενώ το γαλάκτωμα καθαρισμού η πρώτη επιλογή για μία ξηρή αφυδατωμένη χωρίς κανείς να μας απαγορεύει και σε αυτή τη περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε το υγρό σαπούνι.

Από τη μεριά ένα ποιοτικό υγρό σαπούνι για βαθύ καθαρισμό πέρα από το ντεμακιγιάζ, θα ρυθμίσει πολύ καλά και τη λιπαρότητα του δέρματος, αφαιρώντας σμήγμα  που πιθανόν να έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Στη περίπτωση μία ξηρής επιδερμίδας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να την αποστεγνώσει κάτι όμως που θα μας απασχολήσει ελάχιστα αν τον καθαρισμό μας συνοδεύσει η ενυδατική κρέμα προσώπου μας.

Σε ότι αφορά τη τονωτική λοσιόν τώρα, δεν θα διστάσουμε να πούμε ότι είναι υποχρεωτική μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού για την αφαίρεση αυτού με τη βοήθεια μιας μπατονέτας. Οι αισθητικοί μάλιστα λένε πως όταν δεν αφαιρούμε το γαλάκτωμα με τονωτική λοσιόν είναι σαν να πλένουμε τα χέρια μας χωρίς να τα ξεβγάζουμε. Με λίγα λόγια γαλάκτωμα καθαρισμού και τονωτική λοσιόν πάνε μαζί χωρίς κανείς να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιούμε στη συνέχεια και το υγρό μας σαπούνι.  

Υποχρεωτική λοιπόν η τονωτική λοσιόν μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού, προαιρετική μετά το υγρό σαπούνι, ενώ κανείς δεν μας απαγορεύει να τη χρησιμοποιήσουμε και μόνη της πριν την ενυδατική μας κρέμα προσώπου. Μία καλής ποιότητας τονωτική λοσιόν τονώνει και αναζωογονεί, αποτελώντας τη βάση μίας καλής κρέμας  συμβάλλοντας έτσι με τον δικό της τρόπο στη καταπολέμηση των λεπτών ρυτίδων.